Waarschijnlijk heb je ze wel eens bij de drogist in het schap zien liggen, ben je ze online tegengekomen óf heb je er een paar thuis liggen: bruisballen. Dit zijn speciale ballen, die ook wel eens badbommen worden genoemd, die in bad gebruikt kunnen worden. Maar waarvoor dienen bruisballen of badbommen eigenlijk en wat kun je hiermee? We leggen je graag uit wat het doel is van een bruisbal en hoe deze werkt. Ook zetten we de belangrijkste voordelen van de bruisbal graag voor je op een rijtje.


Wat zijn een bruisballen eigenlijk en wat is het doel van deze ballen?

Bruisballen zijn speciale ronde bollen die je vaak voorbij ziet komen in veel verschillende maten en kleuren. Deze bruisballen bestaan voor een groot deel uit natriumbicarbonaat. Dit zorgt ervoor dat wanneer je de bruisbal in het water legt, er een bruisend effect ontstaat. Dat geeft een leuk en sfeervol beeld geeft wanneer je lekker in bad zit. Toch is er meer moois aan bruisballen dan alleen het bruisende effect. Zo heb je veel verschillende soorten die verrijkt zijn met fijne en lekker ruikende etherische oliën, parfums of een verzorgende shampoo. De bruisballen wegen vaak tussen de 100 en 300 gram.


Hoe werken bruisballen eigenlijk?

Zoals we net al stelden, bestaan bruisballen voornamelijk uit natriumbicarbonaat. Dit is een chemische verbinding die als eigenschap heeft dat er een bruising ontstaat wanneer het materiaal in contact komt met water. Het natriumcarbonaat gaat bruisen en lost vervolgens op in het badwater. Tegelijkertijd komen er lekker ruikende kruiden, oliën, geurende plantenextracten en dergelijke vrij. Dit zorgt ervoor dat het badwater heerlijk gaat geuren en de verzorgende ingrediënten hun werk kunnen doen. Naast zorgen voor geur en lekkere verzorgende olie of shampoo, zorgen bruisballen ook, wanneer je daarvoor kiest, voor een leuk romantisch of vrolijk kleurtje in het water.

Hoe je een bruisbal gebruikt? Heel simpel! Zodra je jouw bad hebt laten vollopen, kun je de bruisbal in het bad leggen. Vervolgens bruist de bal geleidelijk op en kun je genieten van een heerlijk, warm, lekker ruikend en verzachtend bad. Eventuele met een mooie waterkleur erbij!

Enkele voordelen van bruisballen voor eigen gebruik

Bruisballen en badbommen hebben meerdere voordelen. In de eerste plaats vormen ze een goed alternatief voor badolie of badshampoo. Heb je een mooie bruisbal, dan heb je geen badolie of shampoos meer nodig om optimaal van het baden te genieten. De bruisbal doet namelijk alles voor je en zorgt dat er een heerlijke geur vrijkomt en/of er etherische en verzorgende olie in het water terechtkomt. Precies in de juiste hoeveelheden, want de omvang van de bruisbal is erop afgestemd om exact genoeg olie, geuren en bruis af te leveren voor jouw grote of juist wat kleinere bad. 

Een ander voordeel van bruisballen is de grote keuze die er is qua soorten, geuren en kleuren. Of je nu van lekker bloemige geuren houdt uit plantenextracten of van een heerlijk romantische geur in bad: door de variatie aan bruisballen is er veel mogelijk. Ook qua kleuren en kleurvariaties kun je bij een goede aanbieder voldoende kiezen 

Ten derde kun je na afloop van het baden de resten van de 'badbom' ofwel de bruisbal goed wegspoelen, zonder dat er vlekken of kleurplekken achterblijven in de badkuip. Jouw bad schoon schrobben is dus niet nodig.

Het fijne aan bruisballen is ten slotte ook het feit dat ze (grotendeels) bestaan uit natuurlijke, niet-chemische ingrediënten en stoffen. Let hier in elk geval goed op als je een of meer bruisballen gaat kopen, want dit geldt niet voor alle exemplaren. Kies je voor Bruisballen.nl? Dan vind je in onze collectie een uitgebreide keuze aan natuurvriendelijke badbommen en bruisballen! Jouw ideale geur en kleur zit er ongetwijfeld tussen, dus kijk goed rond en koop de bruisbal(len) die jij lekker vindt. Dat kan gelukkig snel, veilig en voordelig via onze website.


Bekijk nu het ruime aanbod en bestel jouw bruisballen voordelig online!

Waar wacht je nog op? Kies ook voor het gemak en comfort van bruisballen tijdens het baden. Bekijk nu ons uitgebreide online assortiment en laat je verrassen door alle mogelijkheden die er zijn. Heb je vragen of wil je meer weten? Dan kun je natuurlijk altijd onze klantenservice benaderen. Alvast veel badplezier toegewenst en geniet van de heerlijke geuren en prachtige kleuren in het badwater.